fbpx

מחירון אופנועים מוטו - גרסה דיגטלית

voge מוטו24 רביעי מתחת לתפריט
קאברג שחורי 205 על 35
cristalino מתחת לתפריט xi
זונטס מתחת לשורת לוגו – אמצע 1
cristalino קובית צד xi
מטרו באנר שמאל הכי עליון
אישימוטו באנר קוביה שמאל
מידלנד שחורי 140 על 70
מוטוטאץ דקר
לרט
תמוז
לרט
עופר אבניר קוביה שמאל
אודי דגן 140 על 70
voge מוטו24 באנר
HJC
סטפן
MV קוביה
מחירון אופנועים – קוביה שמאל תחתון

הונדה קרוסראנר – אנדרואיד

הונדה קרוסראנר – אנדרואיד

כפיר לוין

אם היינו משווים לרגע לעולם הרכב ה- 4 גלגלי, ההונדה קרוסראנר 800 הוא בעצם אופנוע הקרוס-אובר היפני הראשון (הדוקאטי מולטיסטרדה האיטלקי כבר היה שם קודם), אבל לא בדיוק. למה? כי הימאהה TDM שהגיח לאוויר העולם ב- 96' (אלף תשע מאות ו…כן?) היה הקרוס אובר הראשון,  רק שאז עולם הרכב עדיין לא ידע מהו הקרוס אובר. אז מהו באמת? ובכן: הקרוס אובר הינה גישה לפיה המכלולים איכותיים והצללית גבוהה. גם אם ובעיקר בעצם – אין שום כוונה לרדת לשטח. יחד עם זאת, בהחלט יש כוונה להתנהגות כביש טובה אפילו טובה מאד, עם טוויסט כזה או אחר לכיוון "חוויה אדוונצ'רית". יצירה של אווירת חופש. במקרה שלנו- אופנוע לפאן. נשמע קשה להשגה? בהחלט לא פשוט.
בהונדה החליטו שכדי לייצר את האופנוע הזה הם פונים לפלטפורמה המוצלחת של ה- VFR ו"ממנפים" אותה לטובת הרך הנולד. מבחינת המכלולים הדינאמיים כמו מנוע/ שלדה/ מיתלים/ בלמים, שום דבר מהותי לא השתנה במעבר לקרוסראנר. מה שבעצם הופך אותו בכל זאת לאופנוע אחר הוא העיצוב השונה ותנוחת הרכיבה השונה מהותית בפלג הגוף העליון שמציבה את הכלי בחלוקת משקל שונה ביחס למקור. האם קרוס אובר זה טוב? האם ההונדה קרוסראנר הוא אחד טוב?

השורה התחתונה
אז כן. ההונדה קרוסראנר הוא אחד טוב. קודם כל כי אני באופן אישי מאוד אהבתי את ה- VFR בגרסת הוי-טק על מכלוליו המצוינים. כאן יש לי הזדמנות ליהנות מהם שוב דרך חווית רכיבה שונה, אבל עוד נגיע לזה. יחד עם זאת, מחירו של הקרוסראנר לא הכי הוגן. מה זאת אומרת? הונדה כבר קצרו את כל הפירות או פדו את הצ'ק על הצלחתו של ה- VFR לאורך 10 השנים האחרונות כמעט ללא שינוי מכאני. כאן, בקרוסראנר, כל המכלולים המכאניים זהים מה שאומר עלות פיתוח נמוכה משמעותית לעומת אופנוע שהוא דגם חדש מדף התיכנון – וזה אמור היה להתבטא במחיר נמוך יותר. אני יודע שנעשו מאמצים בהונדה-ישראל להוזיל את מחירו של הקרוסראנר בארץ, אך מה שהצליח בדגמים אחרים – לא צלח כאן. החזירות מגיעה אם כך מהיצרן.

מנוע, ביצועים
מנוע ה- V4 המצוין והוותיק עם הזרקת דלק, בסידור ייחודי וצליל נהדר, שומר על הנפח המקורי של ה-VFR, 782 סמ"ק. ההספק מותן קלות ל- 103 כ"ס לעומת 110 במקור. מערכת ה-Vtec לתזמון השסתומים המשתנה מספקת בוסט נחמד כשעוברים את קו ה-6500 סל"ד, אז עובר המנוע מעבודה עם שני שסתומים לעבודה נמרצת יותר עם ארבעה שסתומים. המעבר הזה קורה חלק ומספק צליל מנוע עצבני משהו, משיכה מוגברת ואופי מנוע ספורטיבי יותר. מהירות סופית של 200 וקצת, (שמועה מיפן) וקצב העברת הילוכים נמרץ ומגניב חושפים יחס העברה קצר ולעניין באופנוע מסוגו של הקרוס החדש. התאוצות מצוינות ומתגברות יפה מאוד על נתון משקל מדאיג של 240 ק"ג רטוב. נשמע הרבה? ה- VFR העמיס 4.5 ק"ג נוספים על צג המשקל.
התאוצות הטובות באות על חשבון המהירות הסופית, כאן כבר כן מרגישים את חסרונם של הסוסים האבודים, אך בעיקר משום שאווירודינאמית – אין כאן שיתוף פעולה כמו בגרסת המקור. כמובן שגם לא אמור להיות בסוג הרכיבה המיועד לאופנוע פאן, ולכן מהירות שיוט של היאבוסה לא ממש חסרה לנו במקרה זה.
עוד נקודה חיובית וחשובה: מי שרצה לשמוע ב- VFR את הסאונד של ה-V4המהולל במלוא הדרו, נאלץ לשלם מחיר מופרך עבור זוג דודי פליטה. בקרוסראנר יש דוד בודד שמעוצב יפה אמנם, אבל יפנה את מקומו לאחד תחליפי ופתוח במחיר שפוי למדי ויאפשר הנאה מאחת המנגינות המוצלחות שיש לעולם המוטורי להציע.

נוחות, התנהגות
הנוחות טובה מאוד לסוגו של הכלי. הזוית בברכיים מעט לא טבעית ביחס לפלג הגוף העליון, אך בסה"כ אנחנו מכירים את התנוחה הזו של הרגליים וקל בסופו של דבר לשלב בין הספורט בחלק התחתון לאדוונצ'ריות בחלק העליון (ממש סלוגן לביקיני). המושב נדיב ומפנק בעומק הריפוד, גובהו קצת מעל 80 ס"מ ואין בעיה מיוחדת להניח רגל בוטחת על הקרקע.
בתנועה מדובר באחד החתולים הנעימים והממושמעים ביותר שיש. חלקות התפעול זכתה ותזכה לעוד שבחים רבים החל מהלחיצה על מתג ההתנעה, דרך הכיף של להתעדכן באמצעות לוח השעונים (אפילו שראינו אותו כבר על הונדה אחר) ועד העברת ההילוכים החמאתית. ההתנהגות הספורטיבית קיימת כבר עמוק בגנים של הברנש – ומי שיודע כיצד, יפיק קצבים מעניינים בהחלט. מרווח ההטיה מוגבל על ידי גששים ארוכים כמיטב המסורת ההונדאית וניתן לפרקם על מנת להוציא קצת יותר.
תנוחת הרכיבה הזקופה לא פוגמת בכיף המופק מהאופנוע גם כשהאופק באלכסון. הכידון מעט גבוה וממוקם אחורנית מדי לטעמי, אבל עדיין נשאר מספיק משקל על הפרונט על מנת שהאופנוע יספק שרטוטים מדויקים של קו הרכיבה הנבחר בהטיה. מכונה חלקה ומאוזנת.

ביום יום
הקרוס מציג חבילה ספורטיבית ארוזה היטב למלחמה היום-יומית שלנו. התנוחה ומיגון הרוח החלקי יעודדו מהירות שיוט סבירה והגיונית שתשמור גם על הרישיון. מערכת ה-Vtec בשילוב יחס העברה הסופי הקצר מאפשרים התפרצויות משובחות קדימה בכל עת שתחפוץ. זה בדיוק אופנוע פאן ליום-יום עם אפשרות לטיול ארוך, כל עוד מדובר בשיוט במהירות בינונית ותחושת רוגע כללי מבחינת הדחיפות להגיע ליעד.

מחיר, אחזקה, אחריות
המחיר גבוה, על זה כבר הלנו. יחד עם זאת מדובר בחויה יחודית שאולי ניתן להקביל אותה לזו שמספק הדוקאטי מולטיסטרדה, אבל זה יקר משמעותית, לכן השוואה ביניהם לא תהיה ממש הוגנת.
האחזקה והאחריות נשענות על דגם מוכח ומוכר כך שלא צפויות הפתעות. לא הכי זול בשוק אבל למי שמעריך את המותג שווה כל שקל בדרך כלל. בשמחה הייתי רוכב על אחד כזה לעבודה וחזרה.

תעודת זהות

הונדה קרוסראנר
מחיר
: 99,900 ש"ח
אחריות: שנתיים ללא הגבלת ק"מ
שנת דגם: 2011
דרגת רשיון: A

נתונים טכניים

מנוע: 4 צילינדרים בתצורת V, 782 סמ"ק, 4 שסתומים לצילינדר, תזמון שסתומים משתנה (VTEC), קירור מים
הספק: 103 כ"ס ב-10,000 סל"ד
מומנט: 7.5 ק"מ ב-9,500 סל"ד
הזנה: הזרקת דלק אלקטרונית, גופי מצערת 36 מ"מ
יחס דחיסה: 1:11.6
מתלים:
קדמי – מזלג טלסקופי 43 מ"מ, כיוון עומס קפיץ  
אחורי – פרולינק, זרוע חד צידית, כיוון עומס קפיץ ושיכוך החזרה
בלמים:
קדמי – דיסק כפול 296 מ"מ, 3 בוכנות לקליפר, ABS + בלימה משולבת
אחורי – דיסק 256 מ"מ , 2 בוכנות לקליפר, ABS_ בלימה משולבת
צמיגים:
קדמי
– 120/70-17
אחורי – 180/55-17
בסיס גלגלים: 1,464 מ"מ
גובה מושב: 816 מ"מ
מרווח גחון: 140 מ"מ
מיכל דלק: 21.5 ליטר
משקל: 240 ק"ג (רטוב)

גלריה

15 תגובות ל הונדה קרוסראנר – אנדרואיד

  1. כלי כלי, ואיזה ביצועים. כל הכבוד.
    חתימה טובה.

  2. באמת הגזימו עם המחיר שלו. וי סטרום יותר טוב ממנו בכל דבר פרט לביצועים ובמקום זה יש לו יכולת שטח מינימלית.

  3. הדליק אותי- משדר הרבה עוצמה וכוח. זה גם משהו בגובה שלו. השילוב בין הפיירינג למזלג והכנף הקדמית. הונדה בשיא תפארתה. 99900 ש"ח. ישארו לי בדיוק מאה ש"ח לדלק. גח"ט.

  4. אחלה כתבה, אבל נראה כאילו האופנוע יותר מפספס משתי העולמות מאשר מחבר

  5. כתבה מצויינת, רכיבה עוד יותר (איזה תמונות).
    האופנוע בבסיסו מצויין VFR לא!? אבל להשאר עם כל כך הרבה פלסטיקה ולא לקבל מהירות שיוט גבוהה, נראה תמוהה.

  6. אנחנו רואים לאחרונה הרבה אופנועים ערומים יפיפיים אצל היבואנים. כנראה העולם עובר לשם…

  7. ולא ב 96.אבל מסכים לגמרי עם היותו הקרוס אובר הראשון, למרות שהוגדר כטורינג.

  8. לא שייכת לכלום, אני לא אוהב את ערימת החלפים הזו

  9. לא היגיע הזמן שהונדה יהיו קצת יותר מקוריים וישקיעו מעט יותר בעיצוב האופנועים שלהם….?

  10. נראה כלי מרשים ! ומאוד נוח ועם זאת עם יומרות של פאן ספורטיבי, התגעגעתי לכתבות של כפיר ! סחתיין

  11. בן הכלאיים הראשון לא היה ה TDM, ה TDM היה התשובה של Yamaha ל- Honda 4 שנים אחרי צאת ה Transalp בשנת 1987!

תגובות

עופר אבניר מגדל ימין
הונדה מגדל שמאל